2023-04-27 07:00Pressemeddelelse

Populær veterantraktor solgt til dansk samler hos svenske Klaravik

Den klassiske veterantraktor-favorit Bison 470 satte for nyligt ny prisrekort, da den blev solgt på auktion i Klaraviks svenske søsterselskab.Den klassiske veterantraktor-favorit Bison 470 satte for nyligt ny prisrekort, da den blev solgt på auktion i Klaraviks svenske søsterselskab.

Hammerslaget endte på SEK 216.000, da den klassiske veterantraktor-favorit Bison 470 for nyligt blev solgt på Klaraviks netauktion i det svenske søsterselskab. Det er ny prisrekord for modellen, og den populære traktor er nu ankommet til Danmark.

En Bison 470 fra 1963 blev for nyligt det helt store tilløbsstykke på Klaraviks netauktion. I hvert fald overgik salget, og den høje hammerslagspris, deres vildeste fantasi hos Klaravik. 216.000 svenske kroner – eller hvad der svarer til ca. 140.000 danske – er nemlig ny prisrekord for den populære traktormodel.

- Det er glædeligt, at vores kunder handler brugte maskiner på tværs af landegrænser og får fordele af, at vi har et søsterselskab i Sverige. Med vores platform tilbyder vi vores kunder sikre og trygge rammer, når de vil handle brugt, og den sikkerhed får man selvfølgelig også, når man handler med udlandet, fortæller Esben Hyllested, der er CEO i Klaravik Danmark.

Hos Klaravik gælder en tryg og sikker handel for både sælger og køber. Det sikres ved at foretage en grundig gennemgang af alle auktionsvarer, så standen af varen er veldokumenteret for køber. Samtidig sikrer Klaravik, at fakturaen er betalt, inden køber får overdraget sin vare.

Glad auktionsvinder
Traktorens nye ejer er danske Vagn Rasmussen, og på trods af prisrekorden er han ovenud tilfreds med sin handel, som er klikket hjem fra den anden side af Øresund. Nu står Vagns nye Bison side om side med hans øvrige veteranfund.

- Det er en meget flot traktor! Vi var flere om at byde, og det betalte jeg godt for. Når det gælder veterantraktorer, så er de fineste af dem at finde i Sverige, og de kommer altid på auktion på Klaravik. Så jeg behøver ikke at lede andre steder, og det er let at byde, for jeg kender Klaraviks side, fortæller Vagn Rasmussen glad.

I Sverige har man en stor tradition for at samle på traktorer. Derfor er det heller ikke første gang, at Vagn Rasmussen kigger til Sverige efter de fine modeller. Hans samling indeholder allerede mere end ti traktorer, hvoraf de fleste er budt hjem fra Sverige gennem Ole Eberhardt og Hadsten Maskiner. Det kræver nemlig et CVR-nummer at handle de eftertragtede veterantraktorer hjem.


Om Klaravik

Klaravik er markedspladsen for maskiner, værktøj og køretøjer. Vi giver virksomheder og private mulighed for at købe brugte maskiner, værktøj og køretøjer nemt, sikkert og til den rigtige pris. Vores mål er at levere vindere på alle niveauer. For vores sælgende kunder arbejder vi tæt sammen med lokal forankring for en ansvarlig forretning. For vores købere er vi markedspladsen, der aldrig stopper, altid med nye relevante auktioner. Og for samfundet er vores bæredygtige genbrug med til at gøre miljøet lidt gladere. Win-win-win, ganske enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har omkring 200 ansatte, 400.000 registrerede bydere og tusindvis af nye genstande sættes på auktion hver uge. I 2022 var Klaraviks omsætning 3,5 milliarder SEK.


Kontaktpersoner

Esben Hyllested
CEO
Esben Hyllested